BSO ANNA (Altijd Navragen Nooit Aannemen)

* Onze deuren openen op 7 januari 2019 *

BSO ANNA biedt buitenschoolse opvang aan kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar.

Na school wil ieder kind lekker vrij kunnen spelen en/of ontspannen. Op een grote BSO is dat voor kinderen met autisme te moeilijk. Er zijn veel prikkels, grote groepen en te weinig tijd voor net dát extra stukje begeleiding en/of duidelijkheid dat kinderen met autisme zo hard nodig hebben.

Wij doen het écht anders

Bij de start van uw kind bespreken we met aandacht wat jullie als ouders verwachten en wat jullie kind nodig heeft. We maken veel ruimte voor ieders wensen en hebben naast een vast gezicht op de groep, een vaste ruimte en structuur in de middag ook juist veel vrijheid voor de eigenheid van ieder individueel kind.

Naast de toegespitste overdracht bij het ophalen van uw kind op onze BSO maken we structureel tijd vrij voor gesprekken met u als ouder maar ook met eventuele andere betrokken professionals. We vinden het  belangrijk om betrokken te zijn bij het systeem rondom uw kind. Korte lijntjes maken de begeleiding afgestemd en veilig voor u en uw kind.

Onze kleine groepen

Op onze BSO groep vangen wij maximaal 8 kinderen op. Hierbij staat een vaste pedagogisch medewerker samen met een stagiaire of een vrijwilliger op de groep.

Een BSO middag is vrije tijd en we vinden het belangrijk dat de kinderen die zoveel mogelijk naar eigen wens zullen invullen. Als een kind er behoefte aan heeft om alleen in een boekje te lezen, dan moet dat kunnen.                       

Of als hij de hele middag buiten wil voetballen, dan is dat ook prima. We proberen de kinderen te stimuleren, maar niks moet op een paar regels na.

debbie Debbie onze ervaringsdeskundige

Ons vaste gezicht op de groep is Debbie. Debbie is pedagogisch medewerker en moeder van Levi, die autisme heeft. Als moeder heeft ze dagelijks te maken met de verschillende kanten van autisme. Ze heeft zelf veel dingen uitgeprobeerd en hierin denkt ze ook graag met u mee.

Debbie heeft diverse cursussen gevolgd zoals de Hanencursus en de methodiek Floorplay om nog beter met deze kinderen te kunnen communiceren. Daarnaast is ze autisme vriendelijke coach. Ze heeft een training gevolgd bij de Autisme Academie en weet hierdoor veel van overprikkeling en communicatie mbt autisme.

Onze groepsruimte

Ons lokaal is licht, groot en is prikkelarm. Er is veel friemelspeelgoed zoals magic sand, een zand-water tafel, macaroni, spinners en fidgetcubes.

We hebben een lekkere zithoek met allemaal heerlijke kussens en knuffels waar de kinderen zich terug kunnen trekken om bijvoorbeeld een boekje te lezen.

Er is een hoek om te knutselen en te fröbelen en een plek om fijn te bouwen of met auto’s te spelen.

Alle hoeken kunnen we van de open ruimte afschermen als een kind daar behoefte aan heeft. We hebben ook koptelefoons zodat we de omgevingsgeluiden kunnen voor een kind reduceren.

Er is voor de kinderen ook een digitaal aanbod omdat we in de praktijk merken dat kinderen dit soms echt nodig hebben om even helemaal te ontspannen. We willen de kinderen wel stimuleren om (eerst) lekker buiten tot zichzelf te komen.

Onze prachtige locatie

Per januari 2019 starten wij deze bijzondere groep in gebouw JAN, in de Jan Olieslagersstraat 3 te ’s-Hertogenbosch.

Tegenover ons fijne lokaal met natuurlijke elementen hebben we een fijne binnentuin waar we kunnen picknicken of rustig een boekje kunnen lezen.

We hebben een groot speelplein waar de kinderen kunnen rennen, ravotten en voetballen. Hier hebben de kinderen alle ruimte om te struinen en avonturen te beleven. Maar ook binnen in onze grote ruimte, om zich terug te trekken en zelfs lekker te snoezelen!

In de omgeving hebben we veel natuur waar we met de kinderen te kunnen gaan wandelen.

Onze openingstijden

BSO ANNA is iedere maandag, dinsdag en donderdagmiddag tijdens schoolweken geopend van 15.00 uur tot 18.30 uur. Op vraag kunnen de kinderen eventueel een warme maaltijd mee eten aan het einde van de middag.

In eerste instantie zijn we tijdens schoolvakanties gesloten.

Vervoer naar BSO ANNA

De meeste kinderen komen vanaf het speciaal onderwijs naar onze BSO. Zij zullen in overleg met de vervoerder in één bus vanuit hun school verzameld worden en naar de BSO locatie worden gebracht. Hierdoor ontstaat ook een vast groepje wat de kinderen duidelijk zal geven.

Onze kosten

We vinden het belangrijk dat de kinderopvang betaalbaar blijft zonder PGB en toegankelijk zonder CIZ verklaring.

Omdat de groepen kleiner zijn en de wensen specifieker zijn de kosten wel hoger dan gemiddeld in de reguliere opvang. Hiervoor kunt u wel gewoon kinderopvangtoeslag aanvragen.

Ons uurtarief is voor 2019 € 7,75 en wordt per middag van 3,5 uur afgenomen. Wij raden u aan contact op te nemen voor een maatwerkofferte.

De kosten voor vervoer naar onze BSO worden in principe door de gemeente vergoed, hierbij kunnen wij u helpen met de aanvraag.

Hoe u met ons contact kunt opnemen

Onze BSO groep ANNA gaat per 7 januari 2019 van start.

Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u contact op nemen via info@bsoanna.nl of met Debbie Boeijmeer via telefoonnummer 06-30 22 14 09

Alle vragen zijn welkom en we gaan graag met u in gesprek over onze mogelijkheden.