Oudercommissie

De oudercommissie is te bereiken via oudercommissie@kiddocare.nl

Kiddo Care vindt het heel belangrijk dat ouders actief betrokken zijn bij het beleid van ons kindercentrum. Daarom hechten wij veel waarde aan een actieve oudercommissie.

Wij zoeken dringend nieuwe leden voor onze oudercommissies in Hedel & Velddriel! Meer informatie via oudercommissie@kiddocare.nl of info@kiddocare.nl

Hoe werkt een oudercommissie?

De Wet Kinderopvang bepaalt dat ieder bedrijf dat de CAO kinderopvang hanteert, verplicht is een oudercommissie te installeren.

De oudercommissie heeft een signalerende functie op de dagelijkse gang van zaken van ons kindercentrum. Zij vertegenwoordigen de ouders en houden zich bezig met de ontwikkelingen in en/of  rond Kiddo Care. Tevens heeft de oudercommissie inspraak op het pedagogisch beleidsplan. Verder zal de oudercommissie een aantal  activiteiten begeleiden/ondersteunen zoals:  vieringen, ouderavonden, jaarlijks uitstapje.

De oudercommissie komt minimaal tweemaal per jaar fysiek bijeen. Verder bestaat de mogelijkheid tot digitaal discussiëren over actuele onderwerpen binnen een digitaal platform opgesteld door Kiddo Care.

Enkele onderwerpen van gesprek kunnen zijn:

  • speelgoed en het spelmateriaal
  • activiteiten tijdens de opvang: wat doen de kinderen?
  • voeding, tussendoortjes, drankjes
  • hygiëne en veiligheid: zijn er onveilige situaties voor de kinderen die verbeterd zouden kunnen worden?
  • de tarieven
  • de openingstijden

Drie goede redenen om u ook aan te melden!

1. Het is in het belang van uw kind en dat van de andere kinderen.
2. U leert andere ouders kennen en kunt nieuwe contacten maken in uw buurt.
3. U komt meer te weten over kinderopvang en dat is heel interessant.

Wilt u zich aanmelden voor de oudercommissie van Kiddo Care?
Neem dan contact op met de directie of groepsleiding.

Wie zit er in een oudercommissie?

  • Ouders die graag willen meepraten en meedenken namens het algemeen belang.
  • Ouders die het belangrijk vinden dat de kinderen goed worden opgevangen.


De oudercommissie is te bereiken via oudercommissie@kiddocare.nl

Even voorstellen:

Hallo! Ik ben Gisela Steenvoorden,  getrouwd met Arne Bruijgom en moeder van Roel (2004) en Denise (2007). Ik werk als wetenschappelijk beoordelaar bij Bijwerkingencentrum Lareb in Den Bosch.  Mijn man en ik zijn echte Hedelnaren (Hèlsen zoals ze hier zeggen). Roel en Denise hebben op een andere dagopvang gezeten, omdat Kiddo Care in die tijd nog niet gestart was. Kiddo Care, en vooral ook de BSO is een aanwinst voor Hedel. Om voor zowel de kinderen van de dagopvang, als de kinderen van de BSO mee te kunnen denken over alledaagse dingen, maar ook over lange termijn ideeën, heb ik me aangemeld voor de oudercommissie.

Hallo! Ik ben Cindy Swinkels, getrouwd met Alex Swinkels en samen hebben wij onze zoon Joël, geboren in mei 2011. Wij wonen sinds 2006 in Hedel. Ik kom uit Apeldoorn en Alex uit Kerkdriel. Op het moment dat we besloten samen te gaan wonen en op zoek zijn gegaan naar een woning, kwamen we in Hedel terecht waar wij nog steeds met veel plezier wonen.

Joël zit sinds hij 3 ½ maand oud is al bij Kiddo Care in Hedel. Vanaf het eerste contct hadden wij er direct een goed gevoel bij! En Joël heeft alle 4 de jaren met veel plezier op de dagopvang gezeten en daar veel geleerd. Nu zit hij sinds mei 2015 op de VSO en BSO in Hedel. Ook daar is datzelfde goede gevoel er nog steeds. Joël gaat er met veel plezier spelen en wij kunnen als ouders Joël daar met een goed en veilig gevoel achterlaten. Ik werk 32 uur per week als medewerker commerciële binnendienst voor een koffieleverancier van grote espressomachines in Den Bosch. Daarom is het zo fijn om er zeker van te zijn dat Joël in goede handen is op het moment dat hij niet op school zit.

De reden dat ik mij heb aangemeld voor de oudercommissie, is omdat ik graag mee wil denken in de dagelijkse gang van zaken van het KDV en de BSO en zo op de hoogte blijf van alle nieuwe ontwikkelingen.. Dus als je zelf ook ideeën hebt, laat het gerust weten zodat deze besproken kunnen worden en wie weet wordt jou idee dan wel werkelijkheid!

Hallo, Ik ben  Lotte Hofmans, getrouwd met Jos van Dongen en moeder van Luna en Stella. Sinds 2006 wonen wij in Hedel. Luna en Stella zitten beide vanaf 3,5 maand op de dagopvang bij Kiddo Care. De kleinschalligheid sprak ons erg aan en wij hadden er beide direct een goed gevoel bij. De meiden gaan beide erg graag naar de opvang. Over een half jaar gaat Luna ook gebruik maken van de BSO. Ik vind het erg belangrijk om nauw betrokken te zijn bij de opvang van mijn eigen kinderen, maar vind het ook interessant en leuk om mee te denken in het reilen en zeilen van Kiddo Care, daarom heb ik mij aangemeld voor de oudercommissie. Ik werk 24u bij Blycolin als commerciële binnendienst medewerker. Dit is een internationaal bedrijf wat linnen verhuurd.

De oudercommissie is te bereiken via oudercommissie@kiddocare.nl