BSO de Avonturiers

de bso

 

In een knus bijgebouw van basisschool de Zaaier in Hedel, grenzend aan het peuterspeelzaallokaal, komen elke middag kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar met elkaar spelen.

Eva, Frans, Debbie & Danique spelen gezellig met hen mee!

Er wordt vollop gefröbeld en geknutseld, er wordt gevoetbald, verstoppertje gespeeld en er worden steeds weer hutten gebouwd in het klimrek op het grootste schoolplein. De speelzaal van school wordt gebruikt voor dans & muziek, maar ook om even uit te razen bij slecht weer. Het lokaal van de peuterspeelzaal gebruiken we voor onze kook- en klusworkshops en natuurlijk voor de kinderen die deelnemen aan de warme maaltijd!

frobelen

Zo vliegt de middag om en willen we echt nog niet naar huis als papa of mama ons komt halen.

Om kinderen die net de overstap maken van het veilige en vertrouwde dagopvanggroepje nog wat kleinschaligheid en veiligheid te bieden op de drukke schooldag hebben we het startersgroepje in het leven geroepen. Het startersgroepje heeft maximaal 8 kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 6 jaar en 3 middagen per week een vast gezicht op de groep.wandelen

 

De kinderen worden te voet uit school gehaald door één of twee vaste medewerkers. Zij wandelen in groepsverband naar de BSO locatie. Daar aangekomen staat er  fruit en drinken klaar. Aan tafel wordt met de kinderen besproken wat zij de middag graag zouden willen doen. Zoals beschreven kan er gekozen worden uit allerlei activiteiten in de genoemde (buiten)ruimtes.

 

 

 

 

Kinderen mogen na school zelf aangeven wat ze graag zouden willen doen. Er is ook veel ruimte voor eigen inbreng en vrij spel. We merken dat de kinderen het heerlijk vinden om te scharrelen en veel kinderen ook regelmatig lekker willen fröbelen met allerlei knutselmaterialen.

buitenspelen2     buitenspelen1  schoolplein

Om de week helpen we met veel plezier en enthousiasme een handje mee bij het Kleindierwandelpark in Hedel:

kleindierwandelpakr bso

 

Tijdens vakantie- en studiedagen maken we regelmatig uitstapjes naar allerlei locaties zoals speeltuin 't kwekkeltje in Rosmalen, De keuterboerderij in Velddriel, De sterregaard in Ammerzoden en vele andere leuke en leerzame plekken!

 tractor   

Geinteresseerd geraakt in onze opvangmogelijkheden? Schrijf uw kindje direct vrijblijvend in of neem contact op voor een rondleiding!